Meer over Temptation Island

download (4)

Het format

Het concept van Temptation Island is vrij simpel: vier stellen worden aan de ultieme relatietest onderworpen door gescheiden van elkaar twee weken door te brengen in een villa met tien begeerlijke vrijgezellen. Dit alles in een prachtige zinnenprikkelende omgeving. De koppelhelften gaan geregeld op date met één van de vrijgezellen en elke avond -en dag- vloeit de alcohol rijkelijk. Om de paar dagen worden de deelnemers beelden van hun partner getoond, die niet altijd even prettig zijn om te zien. Na twee weken volgt het weerzien met hun partner, waarbij duidelijk wordt of ze de proeve hebben doorstaan of niet. En soms heeft dat verregaande gevolgen natuurlijk, want daarop is de sensatie gebaseerd.

Wist je dat de eerste aflevering van Temptation Island al in 2001 op de buis was? Het format van het programma is van oorsprong Amerikaans, maar werd na drie seizoenen daar al van de buis gehaald, om in 2018 weer terug te keren. Vanaf 2002 werd het programma in Nederland en Vlaanderen uitgezonden. Pas de laatste jaren is de show ongekend populair aan het worden, met zelfs twee seizoenen van Temptation Island VIPS waaraan (semi-)bekende Nederlanders en eerdere deelnemers te zien waren. Niet alle edities werden even goed bekeken of gewaardeerd. Het laatste seizoen leverde weinig pikante beelden op, en veel kijkers haakten dan ook af.

De locatie

Temptation Island zou nooit zo’n succes zijn zonder de prachtige tropische omgeving waarin het wordt opgenomen. De meeste seizoenen zijn opgenomen in Thailand, maar er zijn ook enkele edities gefilmd in Honduras, Jamaica en Brazilië.

Eerdere bekende deelnemers

Tegenwoordig garandeert deelname aan Temptation Island een leven in de schijnwerpers. Veel oud-deelnemers zijn ondertussen bekende Nederlanders of Vlamingen. Zo vormden verleiders Fabrizio en Pommeline elkaar na het programma, en kregen zij zelfs hun eigen tv-programma. Andere deelnemers braken na het programma door als model, influencer, vlogger of dj.

fabrizio-pommeline-verloofd-jpg-1539269236

Contract

Wanneer je deelneemt aan het programma, zijn daar wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo mag je de eerste twee jaar na deelname niet vloggen. En natuurlijk mag je voordat het hele seizoen is uitgezonden, geen uitspraken doen over wat er allemaal op het eiland heeft plaatsgevonden. Bovendien moet je soa-vrij zijn; best logisch als je bedenkt hoeveel deelnemers een misstap maken. Ook al liggen de condooms klaar in elke slaapkamer, op het moment suprême van vreemdgaan denkt niet iedereen daar aan. De deelnemers krijgen overigens níet betaald voor deelname, ook al wordt er elk seizoen weer gespeculeerd over eventuele bonussen die verleiders zouden krijgen wanneer ze succesvol een helft van een koppeltje aan de haak slaan. Volgens de makers van het programma is hiervan geen sprake. Schijnbaar is eeuwige of kortstondige roem voor de meeste deelnemers voldoende.

Temptation Island in andere landen

Temptation Island, ook wel ‘TI’ genoemd op social media en in de volksmond, is niet alleen in Nederland, Vlaanderen en de Verenigde Staten uitgezonden. Verschillende landen kennen eigen versies, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië. In niet alle landen was het programma echter zo succesvol als in ons land.