Ervaringen en adviezen van eerdere deelnemers

Niemand zal je van betere adviezen kunnen voorzien dan eerdere deelnemers aan het programma. Lees hier wat jij kan leren van hun fouten, en hoe anderen juist sterker en zonder kleerscheuren uit deze beproeving wisten te komen.

download (1)

T.:

“Voor het oog van heel Nederland ging ik na een aantal dagen al vreemd. En hoe. Achteraf gezien was dit op z’n zachtst gezegd geen doordachte actie. Ik dacht op dat moment oprecht dat ik verliefd was geworden op verleidster C., én dat het wederzijds was. Eenmaal thuis zag ik wel in dat de verleidsters natuurlijk maar één doel hadden, en dat was de stelletjes als singles weer naar huis laten gaan. Wees je als deelnemer hier dus zeer bewust van. En mocht je toch denken dat je zó verliefd wordt op een verleidster dat je je relatie voor haar wilt opgeven, denk daar dan eerst een aantal dagen over na. Deel je gevoelens niet gelijk met de betreffende verleidster. Deel ze het liefst met niemand; ook als je je dilemma bespreekt met iemand anders zal dat uiteindelijk je partner ter ore komen. Die zal daar natuurlijk kapot van zijn, en dat zal een zekere reactie uitlokken. Zonder dat je daadwerkelijk bent vreemdgegaan kan dat je relatie al kapot maken. Hoe moeilijk het ook is om je bek te houden over je vlinders, doe het toch.”

M.:

“Achteraf gezien was ik eigenlijk niet klaar voor een relatie op dat moment, maar mijn vriendin D. was gewoonweg leuk gezelschap en het kwam niet echt in me op om het uit te maken. Op het eiland bleek ik de verleiding niet te kunnen weerstaan. Ook al heb ik spijt van mijn respectloze acties, ik zou zó weer deelnemen aan het programma omdat het mij -en m’n vriendin- heeft doen inzien dat we gewoon geen match waren. Wat ik wel anders had willen doen: ik liet me te snel meeslepen in het spelletje van de verleidsters. Ik dacht dat ze oprecht in mij geïnteresseerd waren, en na het nodige aantal drankjes stond ik veel meer toe dan ik nuchter zou doen. Voor ik het wist stapte ik in mijn blote kont de zee in met twee verleidsters, geen acht slaand op de microfoons en camera’s. Natuurlijk deelden de verleidsters vervolgens in geuren en kleuren wat er onder de waterspiegel was gebeurd, ook nog eens zwaar aangedikt. Als ik de tijd terug kon draaien had ik minder alcohol gedronken op het eiland, omdat ik weet dat ik dan m’n handjes niet echt in m’n broekzakken kan houden.”

R.:

“Na onze deelname in 2015 aan het programma gingen mijn vriend N. en ik even uit elkaar. Al vrij in het begin van het programma ging ik namelijk flink de fout in met verleider A. Gelukkig kon N. me toch vergeven, en al snel woonden we weer samen. Toch bleef het moeilijk voor hem om me te vertrouwen. Daarom stelde ik voor om nóg eens mee te doen aan Temptation Island. Ik had er alleen niet op gerekend dat ze wéér met verleider A. op de proppen zouden komen.
Mijn vriend was van slag van A.’s aanwezigheid, en stond vanaf dat moment de toenaderingen van de verleidsters steeds meer toe. Dat leverde voor mij zorgwekkende beelden op, en daar reageerde ik vervolgens weer op met gedrag dat tegen onze afspraken in ging. Mijn advies aan toekomstige deelnemende stelletjes zou dan ook zijn om je niet gek te laten maken door suggestieve beelden. Natuurlijk worden de kampvuurbeelden zó gemonteerd dat je gelijk uitgaat van het slechtste scenario. Weet dat en houd je hoofd koel.”

stefano-en-gelina-goed-1528364262