Damage control na je slippertje

Ondanks alle tips op onze site tóch de mist ingegaan? Geen paniek. Als het échte liefde tussen jullie twee is, moet het weer goed komen. Lees hier hoe een slippertje wellicht zelfs een zegen voor jullie relatie kan blijken.

3bf58b58-23e2-11e8-981b-1bda5bbf91a4_web_scale_0.2742947_0.2742947__

Uitgebreide excuses

Uiteraard begint het helingsproces van jullie relatie met jouw uitgebreide en welgemeende spijtbetuigingen. Je moet je partner ervan zien te overtuigen dat je slippertje een eenmalige actie was, waarvan je bovendien véél geleerd hebt. Laat zien dat dit nooit meer kan gebeuren, en wees daarin zo concreet mogelijk. Doe concessies waar je kan, zonder de ander het idee te geven dat je daarin niet oprecht bent. Werk hard aan jullie communicatie. Geef je partner de tijd om het vertrouwen weer terug te winnen en stel daarin zeker geen ultimatum. Je zult even door het stof moeten gaan en dat gaat pijnlijk voor beiden zijn.

Vind de pijnpunten in jullie relatie

Wanneer je vreemdgaat, laat dat vaak zien dat je bij een ander iets hebt gevonden dat je bij je partner mist. Zonder je partner ook maar ergens van te beschuldigen, dien je op zoek te gaan naar wat je precies mist. Is het een bepaald gevoel van waardering? Raakt je partner je minder aan dan je zou willen? Is het een gebrek aan diepgaande communicatie? Analyseer wat je zo aantrok in die vrijgezel die je deed zwichten. Kijk vervolgens eerst waar jij zelf in kunt veranderen. Vaak ontbreekt het aan goede communicatie, en is je partner er niet eens van op de hoogte dat jij vindt dat er dingen ontbreken in de relatie. Geef aan wat jij anders zou willen zien, en geef je partner de tijd om hier sámen aan te werken.

Doe meer je best voor de ander

De meeste mensen die een langdurige relatie hebben, beschouwen de eerste maanden als de leukste. En dat is niet voor niets. Je bent verliefd, wilt alles van je nieuwe liefde weten en hebt alles voor de ander over. Na een tijdje neem je je partner steeds meer voor lief, en wordt er steeds minder moeite gestoken in de relatie. Zeker wanneer je gaat samenwonen raak je de roze bril die je in het begin ophad snel kwijt. Praktische zaken samen moeten oplossen is nu eenmaal niet heel sexy. Blijf dus je best doen voor je lief. Verras hem of haar met een weekendje weg, een romantisch avondje in huis of een spontane bos bloemen. Laat je partner geregeld zien hoe graag je hem of haar ziet, zodat je het vuurtje blijft aanwakkeren.

download (3)

Relatietherapie

Voorkom onnodige eindeloze discussies met je vriend(in) door een onafhankelijke derde partij in te schakelen. Een relatietherapeut kan feilloos de verbeterpunten in jullie omgang met elkaar aanwijzen, en jullie tot heldere inzichten doen komen. Dit kan zelfs betekenen dat jullie erachter komen toch niet helemaal voor elkaar gemaakt te zijn. Wees niet bang voor de eventuele beerput die relatietherapie blootlegt; uiteindelijk zullen jullie beide blij zijn dat jullie het op z’n minst geprobeerd hebben. Bovendien zul je in een volgende relatie veel hebben aan de inzichten uit die therapie voort zullen komen.